Niko nikad nije iznervirao Zlatana kao Jose Mourinho: Zauvijek će se pamtiti to što mu je učinio
Foto - Screenshot

Ibrahimović je ludio na terenu

Niko nikad nije iznervirao Zlatana kao Jose Mourinho: Zauvijek će se pamtiti to što mu je učinio

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović apsolutna je fudbalska legenda i jedan je od najboljih napadača u proteklih 20 godina.

Švedski napadač bh. korijena promijenio je veliki broj klubova u bogatoj karijeri. Igrao je za sve same velikane i jedan je od rijetkih koji je nosio dres tri najveća italijanska kluba Juventusa, Intera i Milana.

Za Inter je Ibra nastupao od 2006. do 2009. godine. Osvojio je s Nerazzurrima tri titule prvaka Italije, a u posljednjoj sezoni ga je vodio čuveni Jose Mourinho.

Poznato je da je Zlatan tokom karijere imao brojne sukobe, kako s trenerima tako i sa saigračima, no ono što mu je napravio Mourinho posljednjeg dana sezone 2008/2009 nešto je što će se zauvijek pamtiti.

Inter je igrao protiv Siene. Titula prvaka bila je osigurana, ali je Jose na teren izveo najjači sastav u kojem je bio i Zlatan Ibrahimović.

Nije se Ibrahimoviću igralo tog dana. Titula je bila tu, on je bio najbolji strijelac lige i želio je da ga Mourinho izvede iz igre. Pričao je, nervirao se, ali je Jose potom u inat odlučio da zamijeni tri druga igrača među kojima je bio i golman Julio Cesar.

Oglasi

To je iznerviralo Zlatana. Nije mogao da šuti, prišao je Joseu i pokušao je verbalno da se obračuna s njim. To mu se nije isplatilo jer je ignorisan kao nikad u životu i morao se stišati i vratiti na teren.

Mourinho je nekoliko godina kasnije saopštio kako je namjerno ignorisao Zlatana i objasnio je šta se dešavalo.

"Bio je ljut i bijesan. Došao je do mene i vikao je: 'Šampioni smo. Ja sam ti pomogao da dođeš do titule, a meni na terenu trenutno niko ne pomaže. Želim odmah napolje'".

Međutim, nije bilo govora da ga Jose izvadi iz igre.

"Pretvarao sam se da ga ne razumijem. Pitao sam ga: 'Šta? Šta? Hoćeš li vodu?' Bacio sam mu bocu vode i rekao mu da se napije i da ide od mene. Nekoliko minuta kasnije je postigao prelijep gol", rekao je Mourinho.

Ibrahimović je po završetku sezone otišao u Barcelonu gdje se međutim nije snašao. Uslijedio je povratak u Italiju, ali u dres Milana i nova titula prvaka.

Zlatan i danas igra za Rossonere koje je u 41. godini života vodio do novog Scudetta, prvog nakon 11 godina.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi