Ibrahimović upao u svlačionicu i počeo da se bahati, igrači šize, muk traje 10 sekundi, a onda...

Juan Mata ispričao detalje

Ibrahimović upao u svlačionicu i počeo da se bahati, igrači šize, muk traje 10 sekundi, a onda...

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je skoro godinu dana u fudbalskoj penziji, međutim svako malo se pojavi anegdota iz njegove karijere koja je trajala 20-ak godina. Jednu od takvih nedavno je ispričao španski veznjak Juan Mata.

Zlatan Ibrahimović je skoro godinu dana u fudbalskoj penziji, međutim svako malo se pojavi anegdota iz njegove karijere koja je trajala 20-ak godina. Jednu od takvih nedavno je ispričao španski veznjak Juan Mata.

U kojem god klubu je igrao Ibrahimović je želio biti glavni u timu. To mu npr. nije pošlo za nogom u Barceloni zbog čega ga se Pep Guardiola riješio samo nakon jedne sezone. Razlog je taj što se nije ponašao onako kako je to španski trener tražio.

Igrao je Ibra u najjačim ligama Evrope. U Engleskoj je bio član Manchester Uniteda, kluba za kojeg uopšte nije imao riječi hvale. Poslije se žalio zato što su mu odbili funtu od plate jer je popio sok u kantini kojeg nije platio.

Šveđanin bh. korijena je na Old Trafford stigao na ljeto 2016. godine. Osam godina kasnije Mata se prisjetio kako je izgledao njegov dolazak.

Karizmatičan kao i uvijek Ibrahimović je sve uradio na sebi svojstven način, a španski veznjak je kazao kako je nakon Zlatanove jedne rečenice u svlačionici nastao muk od 10 sekundi.

Oglasi

Zajedno sa Ibrahimovićem pokojni Mino Raiola je tog ljeta na Old Trafford tada doveo i Paula Pogbu koji je stigao iz Juventusa sa oko 100 miliona eura.

Ibrahimović je s Manchester Unitedom osvojio Europa ligu

"Bila su to dvojica igrača s puno karizme. Imao sam više kontakta s Paulom jer smo provodili više vremena zajedno, ali Zlatan je bio zabavan", rekao je Mata te dodao:

"Kada je prvi put stigao u svlačionicu trening kampa Carrington, bilo je nekoliko igrača u blizini i prvo što im je rekao bilo je: 'Došao je bog'."

Dok su neki igrači isprva bili šokirani Ibrahimovićevim postupkom, ubrzo je uslijedio smijeh i može se reći da je svima pao kamen sa srca.

"Ljudi su počeli da šize, ali nakon 10 sekundi on se počeo smijati i to je bila samo šala. Možda zvuči bahato, ali on je takav", završio je Španac.

Dok je bio u Unitedu, Ibrahimović je postigao 29 golova u 53 nastupa. United je tom prilikom osvojio Evropsku ligu i Liga kup u Ibrahimovićevoj prvoj sezoni u klubu.

Kao član Crvenih đavola doživio je i tešku povredu koljena, u pitanje mu je bila dovedena i karijera, ali se uspio vratiti. Igrao je neko vrijeme za LA Galaxy, poslije čega je osvojio Scudetto sa Milanom što mu je bio posljednji veliki uspjeh u karijeri.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije