Zlatan Muslimović pronašao novi klub?
EPA

Usmeni dogovor postignut

Zlatan Muslimović pronašao novi klub?

Zlatan Muslimović, nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac, vjerovatno će od naredne polusezone nastupati za slovenački Koper. 

Ovaj iskusni napadač je raskinuo ugovor sa Zavrčom i tako zainteresovao brojne klubove, međutim mediji u Sloveniji pišu da će naredna destinacija u njegovoj karijeri biti Koper s kojim je već postigao usmeni dogovor. 

Sa Muslimovićem na Bonafiku bi mogao stići i bivši španski reprezentativac Albert Riera, a zanimljivo je da na njihovom dovođenju u Koper rade upravo ljudi koji su ih doveli u Zavrč. 

"Cilj je u Koper na zimu dovesti tri ili četiri zvučna imena koja bi predstavljala pojačanje u pravom smislu te riječi. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome", izjavio je sportski direktor kluba Dušan Petković za tamošnje medije. 

Tokom karijere Muslimović je još nastupao za IFK Göteborg, Udinese, Ascoli, Perugiju, Pistoiese, Padovu, Rimini, Parmu, Atalantu, PAOK i Guizhou. Za našu reprezentaciju je na 31 nastupu postigao 12 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.