Zlatan Nalić: Imali smo veliki broj šansi koje nismo iskoristili
Trener Slobode nije bio zadovoljan ponašanjem protivnika u današnjem susretu, ali istakao je i pozitivnu stranu tima iz Užica

Trener Slobode nakon remija protiv imenjaka iz Užica

Zlatan Nalić: Imali smo veliki broj šansi koje nismo iskoristili

Emir Dindić

Zanimljiva prijateljska utakmica na Tušnju odigrana je između  Slobode i njene imenjakinje iz Užica. Po izuzetno hladnom vremenu na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić imao je primjedbe na igru protivnika, ali i pohvalio goste za fair play potez.

"Malo sam razočaran pristupom u današnjoj utakmici našeg protivnika, odnosno odugovlačenjem igre te neprestanim valjanjem i ubijanjem tempa u prijateljskom susretu. Fokus bi trebao da bude u ovakvim utakmicama sve suprotno od navedenog. Utakmica je bila na rubu grubosti. Držali smo visok tempo koliko nam je situacija na terenu dozvoljavala zbog svih okolnosti. Imali smo veliki posjed lopte i mnogo šansi koje nismo iskoristili", rekao je Nalić, koji je još dodao:

"Ekipa iz Užica se postavila u zonu odbrane i na ovom malom terenu su to uspješno odradili. Današnji protivnik nije bio mnogo zainteresovan za igru i posjed lopte, te su preskakanjem igre u pojedinim trenucima uspjeli da dođu na našu polovinu. Taj pogodak koji smo primili bila je posljedica jednog manje uspješnog izbacivanja lopte nakon prekida. Ovo nam je prvi primljen pogodak u pripremama sa ovom postavam. Jučerašnji dan je bio trening paklenog intenziteta i moram reći da sam mnogo zadovoljan igrom mojih fudbalera, a realizacija bi vremenom morala biti bolja od današnje. Azir Muminović je napravio danas zvaničan povratak nakon dugog odsustva i povrede, to nas sve u klubu mnogo raduje. Moram pohvaliti fair play našeg protivnika koji su odobrili uvođenje drugog fudbalera nakon isključenog Perice Ivetića, kako bi snage odmjerili sa istim brojnim stanjem", završio je Nalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, fudbaleri Slobode sutra igraju novu prijateljsku utakmicu na Tušnju protiv Budućnosti iz Banovića sa početkom od 14:00 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rp50
Eto gdje je BiH fudbal,ta Sloboda iz Uzica je vec u trecem rangu Srbijanskog nogometa posto su vec ispali iz druge lige Srbije,strasno i ako je prijateljski mec
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti