Zlatan Nalić: Sloboda ima jako malo takmičarskih igrača
Šef stručnog štaba Slobode nije mogao biti suviše zadovoljan, obzirom da je njegova ekipa prokockala vodstvo od 1:0 i na kraju upisala poraz.

Poraz Slobode od Željezničara

Zlatan Nalić: Sloboda ima jako malo takmičarskih igrača

E. Oštraković

Sloboda je danas u prijateljskom susretu poražena u Međugorju od Željezničara sa 2:1. 

Šef stručnog štaba Slobode nije mogao biti suviše zadovoljan, s obzirom na to da je njegova ekipa prokockala vodstvo od 1:0 i na kraju upisala poraz.

"Mislim da rezultat u prvih 60 minuta malo pokazuje pogrešnu sliku utakmice, jer smo previše puta došli u šansu da bismo na kraju ostali bez pogotka. Smatram da smo u tih prvih 60 minuta bili dosta ozbiljniji, opasniji i agresivniji i da smo stvorili mnogo kvalitetnijih šansi od Željezničara. Naš problem je ponovo bio to što nismo realizovali svoje šanse. Ekipa je sastavljena da tako kažemo od igrača koji su prvi puta zajedno i nekih 40 minuta je bilo sjajno, ali smo tada naišli na kolaps u komunikaciji pa smo primili dva gola i Željezničar je uspio da preokrene rezultat u svoju korist", kazao je Zlatan Nalić, te je dodao:

"Mogu da kažem da otkad sam došao u Slobodu, stalno sam govorio da imamo relativno malo takmičarskih igrača, a pod tim mislim igrača koji mogu da uđu u borbu za bodove. Imamo dosta igrača koji znaju da igraju fudbala, ali nisu spremni da uđu u borbu za bodove. Moramo da pojačamo taj takmičarski fond, kako bi prije svega opstali u ligi, a ukoliko želimo da napadnemo Evropu, o čemu se klub još nije izjasnio, moramo kupiti prava pojačanja, a ta pojačanja se naravno kupuju od najboljih. Odlično poznajem mogućnosti moje ekipe, tako da meni lično ova utakmica ne pokazuje mnogo, kao recimo drugim ljudima, kad je riječ o tom takmičarskom dijelu naše ekipe", završio je Nalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja mjeseca Sloboda će boraviti u BiH a nakon toga najavljen je odlazak u Antaliju na drugi dio priprema.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Nala gigant!
0 8
mirza24
Izmisli toplu vodu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi