Husejinović se vratio, Nalić se zahvalio svojim igračima
S treninga u Međugorju: Kohezija među igračima Slobode je najvećem nivou

Pripreme FK Sloboda u Međugorju

Husejinović se vratio, Nalić se zahvalio svojim igračima

Kod trenera Slobode Zlatana Nalića sve je vrlo transparentno na treninzima. 

Dok su u nekim drugim sredinama pomoćnici ti koji najviše galame, a šefovi mudro posmatraju trening, tek ponekad savjetujući svoje igrače, Nalić je sve vrijeme uključen i ne spriječava ga ako neko gleda trening sa strane da na treningu priča i o onim stvarima o kojima drugi ne bi.

Zanimljivo je bilo u jednom trenutku kada je na plastičan način tokom današnjeg treninga objasnio svojim fudbalerima da se ne bave bumerangom, odnosno izbijanjem lopte do nekoga ko će je izbijanjem vratiti na mjesto odakle je ona krenula pa tako unedogled.

Trener inzistira na što bržoj izmjeni pasova, a budući da je danas teren na kojem trenira Sloboda zbog kiše bio gnjecaviji nego inače okupio je na kraju treninga igrače i zahvaio im na odnosu koji pokazuju, a posebno danas na teškom terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Popodne nećemo imati trening već team building, bit će zanimljivo. Ponosam sam na igrače kako rade, nije im nimalo lako, ali atmosfera koju imamo zaista je nešto na što sam ponosan", kazao je Nalić.

Iako je nekoliko igrača pod virozom, danas su svi trenirali uključujući Saida Husejinovića i Gorana Vukliša koji juče nisu bili na dispoziciji. Dio igrača prije svog treninga posmatrao je šta rade igrači Želje na treningu, a nakon što su Plavi završili trening njihov trener Osim i nekolicina igrača ostali su da vide Slobodin trening. Opći dojam je da je posvećenost na najvišem mogućem nivou.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi