Zlatan suspendovan jer je davio protivničkog golmana!

Ibrahimović se nije izvukao bez kazne

Zlatan suspendovan jer je davio protivničkog golmana!

M. Šljivak

Napadač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović suspendovan je nakon što je u susretu protiv New York Cityja uhvatio za vrat golmana Seana Johnsona.

Nakon jedne akcije Galaxyja Johnson je 'zakačio' iskusnog švedskog napadača. Ovaj mu to nije oprostio, uhvatio ga je za vrat i bacio na pod.

Sudija je u ovoj situaciji obojici fudbalera pokazao žute kartone, ali se na kraju Ibra nije izvukao bez suspenzije.

Rukovodstvo MLS lige suspendovalo je Ibrahimovića na dvije utakmice zbog ovog incidenta i nećemo ga gledati u utakmicama protiv Colorada i Orlanda.

Nije to sve. Ibra je kažnjen i novčano, a nije poznata cifra koju će uplatiti na račun lige.

Ibrahimoviću ovo nije prvi incident ove sezone. Nedavno je novčano kažnjen zbog pokušaja glume u meču protiv Columbusa, ali svakako da je ova kazna znatno teža.

Zlatan i ove sezone igra veoma dobro. Iako je ušao u 38. godinu briljira u dresu tima iz Los Angelesa i drugi je strijelac lige.

U dosadašnjem dijelu sezone Ibrahimović je odigrao 10 utakmica i postigao je devet golova uz upisane dvije asistencije. Ova brojka je mogla biti i veća, ali su njegovi saigrači često promašivali čiste šanse koje im je stvarao.

Ispred njega je na listi strijelaca samo još jedan itekako poznati napadač Carlos Vela. On je u dresu Los Angeles FC-ja postigao 13 golova u 13 utakmica.

Top Komentari

VelaHavle
Ibrahimovic je seljak i primitivac.
1 7
Bosonog bog
Kralj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije