Zlatan u svom stilu: "Možda me MLS kazni, ali ja sam MLS, tako da..."

Razljutio ga VAR

Zlatan u svom stilu: "Možda me MLS kazni, ali ja sam MLS, tako da..."

Šveđanin Zlatan Ibrahimović igra sjajno i u 38. godini u američkoj MLS ligi.

Postigavši sedam pogodaka u pet utakmica, Ibrahimović (38) je već u ranom dijelu sezone istaknuo kandidaturu za najkorisnijeg fudbalera u MLS-u, a onim što pruža oduševljen je i trener LA Galaxyja Schelotto koji ga je usporedio s Messijem i Ronaldom.

Posljednju utakmicu Zlatan je odigrao sinoć protiv Houston Dynama. Bio je to za njega okršaj s jednom od dvije neporažene momčadi u ligi, a iako je na kraju uspio postići gol i ujedno slaviti, na kraju se više pričalo o izjavi koju je dao.

Jedini gol koji je Houston Dynamo postigao bio je s bijele tačke, i to nakon pregledavanja VAR-a, ali za Ibrahimovića penal nije postojao...

"Možda će me MLS kazniti, ali ja sam MLS, tako da se ne brinite", rekao je samouvjereni Ibrahimović

Nije Ibrahimoviću prvi put da na ovakav način plijeni pažnju. Osim majstorstva s loptom, Ibrahimović je od svog imena napravio planetarno poznati brend i zahvaljujući svom karakteru, a neke od njegovih 'bahatih' izjava i danas se prepričavaju.

"Da sam došao deset godina ranije, sada bih bio predsjednik SAD-a", rekao je neposredno nakon što je prešao u Los Angeles Galaxy.

Zlatanova američka avantura je, podsjetimo, startala u martu prošle godine nakon što se razišao s Manchester Unitedom.

Ugovor s Los Angeles Galaxyjem mu važi do kraja tekuće godine kada bi zvanično trebao staviti tačku na svoju bogatu igračku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi