Slavljeničke majice bile su spremne, a Dalić na press konferenciji otkrio da li je znao za njih

Hrvatska se plasirala na SP

Slavljeničke majice bile su spremne, a Dalić na press konferenciji otkrio da li je znao za njih

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske plasirala se danas direktno na Svjetsko prvenstvo.

Vatreni će narednog ljeta igrati na Mundijalu u Kataru jer su danas na Poljudu pobijedili Rusiju sa 1:0 čime su izborili direktan plasman iz svoje grupe u kojoj su završili kao lideri.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na koju su prisutni novinari aplauzom dočekali selektora ove selekcije Zlatka Dalića.

"Čestitke ekipi na plasman u Katar i na sjajnoj utakmici, čestitke svima koji su igrali u kvalifikacijama. Zahvala i ekipi iz mog tabora koji su mi itekako pomogli. I naravno našim navijačima koji su danas bili velika podrška i hvala im na tome. Ostvarili smo cilj i sada imamo godinu dana vremena i mira da se pripremamo", rekao je Dalić na početku press konferencije.

"Mislim da smo totalno dominirali cijeli meč, napravili smo dosta dobrih stvari, ali nismo na vrijeme dali gol. Najvažnije je da nismo upali u nervozu i nismo gubili vjeru. Po sastavu smo vidjeli da će se Rusi braniti, ali bilo je samo pitanje kada ćemo samo dati gol".

"Drugo poluvrijeme nam je smetala ta voda na terenu, ali je fascinantno što nismo odustajali i dali smo taj gol. Govorio sam od početka da vjerujem u naš tim, ali da nismo dobili večeras ne bismo sigurno ovako slavili".

Oglasi

Da li ste znali da su spremne i majice za slavlje?

"Nisam znao za majice dobili smo ih na samom kraju, to je naša logistika samo znala", odgovorio je selektor Hrvatske.

Osvrnuo se i na igru Rusije koja danas nije uspjela da dođe do svog ritma.

"Nismo im dali ništa, odmah smo ih pritiskali visoko, išli smo u visoki presing i nismo im dopustili da nam naprave neku ozbiljnu situaciju. Bili smo dominantni i to je naša kvaliteta. Nismo im dali da igraju kratak pas, vršili smo taj presing i morali su tako da samo izbijaju loptu".

Hrvatska ne može bez drame?

"Bila je taška utakmica. Znam da je bilo teško i gledati i sve to pratiti. Nije nam išlo lako da zabijemo taj gol i postalo je sve teže s tom vodom na terenu koja se nakupila. Na kraju oni nisu imali sreće, imali su je prije kada mi nismo, ali sada nam se vratilo jer smo to zaslužili. Sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri cijeli meč. Sretan sam i ponosan zbog plasmana u Katar".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dalić je i zaplakao nakon meča.

"Jesam jer mi je pao kamen sa srca. Bilo je teško i stresno, ali ovo su velike pobjede za hrvatski narod i naše navijače i njima poklanjam pobjedu. Iskrenim i poštenim koji nas prate svugdje i njima posjećujem ovu pobjedu. Odradili smo svoj posao i to je najbitnije".

Top Komentari

tbra
kpga boli krac za hrvatsku 30 objava o danasnjoj tekmi boli nas ona stvar
5 6
ThrillerHz
Boli nas ona stvar za kroacijom, ovo vam je 15-ti clanak u sat vremena o njima, promijenite u ss.hr adresu fuj
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi