Dalić bocnuo Turke: "Nas ima tri i po, a vas 80 miliona..."

Selektor Hrvatske na press konferenciji

Dalić bocnuo Turke: "Nas ima tri i po, a vas 80 miliona..."

E. Škorić

U Hrvatskoj su razočarani nakon što je Wales odnio bod sa rasprodanog Poljuda u zadnjim sekundama, ali se ipak nadaju pobjedi na teškom gostovanju kod Turske u Bursi u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatska je u prvoj utakmici na Poljudu razbila Wales, ali gol Andreja Kramarića na kraju nije bio dovoljan. Jedna neopreznost odbrane i Wales je napadom iz auta uspio doći do izjednačenja praktično na isteku posljednjeg minuta sudijske nadoknade.

Takvo što naravno da boli, ali selektor Vatrenih Zlatko Dalić želi podići ekipu i psihološki je spremiti za jako gostovanje Turskoj.

No, prvo se osvrnuo na "čudo" iz Rusije i ostvarenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu.

"Čudo smo napravili, ali mi ne možemo živjeti od toga i moramo gledati u budućnost. Ja sam puno puta ponovio da mi je ovo najdraži posao i nemam ga još namjeru promijeniti. Bilo je kontakata, čisto prijateljski, ali je ostalo na priči. Ja o tome nisam razmišljao niti o tome razmišljam", kazao je Dalić pa se okrenuo utakmici s Turskom.

"Bit će zahtjevnija utakmica jer je Turska bolji protivnik nego Wales. Bit će veći pritisak, bit će više napada na naš gol i morat ćemo se više braniti. Morat ćemo igrati drukčije jer neće to biti jednosmjerna utakmica kao protiv Walesa. Ulazimo u utakmicu s puno respekta".

Oglasi

Dalić ne krije da se ekipa malo istrošila nakon Svjetskog prvenstva...

'Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su stoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvijek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i pol miliona, vas je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri miliona stanovnika, a nas je tri i pol, a mi smo treći i drugi na svijetu. Vi se pitajte kako", kazao je Dalić.

Selektor Hrvatske ima probleme u napadu jer nema Petkovića niti Livaje, koji se povrijedio upravo protiv Walesa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali mislim da nije bilo potrebe da nekog zovemo. Imamo Musu i Kramarića i mislim da nije trebalo", dodao je Dalić, a onda i otkrio kako je razmatrao da mu na desnom krilu zaigra i neko od dvojca Juranović - Stanišić.

"Razmišljali smo o tome čak i za Wales, ali smo donijeli drukčiju odluku i nismo pogriješili. Igrali smo protiv Walesa jako dobru utakmicu. To je jedna od opcija, ali imamo tu i Pašalića i Majera', zaključio je.

Promo

Top Komentari

Sloboda
Konjina Dalić... pola bosanaca mu u repki...
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi