Dalić otkrio glavni razlog za kiks Hrvatske protiv Albanije: "Nije išlo, bili smo..."

Plasman u drugi krug pod znakom pitanja

Dalić otkrio glavni razlog za kiks Hrvatske protiv Albanije: "Nije išlo, bili smo..."

Admin Čaušević

Hrvatska se nalazi pred ispadanjem sa Evropskog prvenstva nakon što je u drugom kolu odigrala 2:2. Imali su Vatreni prednost duboko do sudijske nadoknade, ali su na kraju pokleknuli te osvojili samo bod.

Na press konferenciji poslije utakmice prvi se novinarima obratio Andrej Kramarić koji je bio i jedan od strijelaca za Vatrene i to na svoj 33. rođendan.

Novinari su konstatovali da bi Hrvatskoj bile potrebne drastične promjene u posljednjem kolu protiv Italije, ali se Kramarić s tim i nije složio.

"Odigrao sam već jako puno utakmica u karijeri i nije ni prvi ni zadnji put da se ovo dešava. Znamo kakve smo rezultate ostvarivali zadnjih šest godina i svi dodatno grizu protiv nas, što nam dodatno otežava situaciju. Nije to alibi. Nogomet je nepredvidiv", rekao je Kramarić.

"Selektor nam je na poluvremenu rekao da moramo biti brži i kad smo malo ubrzali su i oni postali umorniji. Okrenuli smo, trebali smo pobijediti, ali nismo. To je to. "

"Mislim da Hrvatska sama po sebi ne može lako, to smo već sto puta dokazali i pokušat ćemo to ponovno dokazati. Energije neće faliti, dat ćemo sve od sebe da uzmemo bodove protiv Italije."

Oglasi

Selektor Zlatko Dalić je poslije meča kazao kako je glavni razlog slabog rezultata nedustatak brzine i agresivnosti.

"Nije lako, jako teška utakmica, različiti poluvremena. U drugom smo dali sve od sebe da povedemo, pa primili gol u nadoknadi. Još je sve u našim rukama.

"Drugo poluvrijeme ohrabruje, u prvom smo bili loši, ništa nismo uspjeli. Pobjeda nad Italijom vodi nas dalje", rekao je Dalić te nastavio:

"Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili. Moramo napraviti sve da ih ne razočaramo. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti, ali kada vidiš prvo poluvrijeme."

"Da smo mi zabili u zadnjoj sekundi za 1:1, bili bismo presretni. Imamo par dana do Italije, podići ćemo se i biti bolji. Nije lako, ali uz ovakvu podršku i ljude koji nas prate."

"Ne mogu reći ništa o pristupu, svi su htjeli, protivnik ti da gol na početku i zatvori se. Nije išlo, prespori smo i pretromi bili. "

"Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo ionda smo primili gol. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo. Bespotrebno smo se povlačili na kraju", poručio je Dalić.

Top Komentari

5G_krompir
Kad nastupa sitting football bocna? Taman da je bajramski turnir?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi