Dalić govorio o Modriću, objasnio i situaciju sa golmanima
FOTO: EPA

Press konferencija nakon objavljenog spiska Vatrenih

Dalić govorio o Modriću, objasnio i situaciju sa golmanima

Haris Zilić

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeći EURO u Njemačkoj, objavio je prošireni i rezervni spisak.

Nakon čitanja imena održao je i press konferenciju za medije na kojoj je obrazložio pozive.

"Bilo je dilema oko Vlašića, ali njegovo stanje je puno bolje. Dogovor je da se priključi krajem maja. Svjesni smo ambicija koje imamo, također napravili smo rezultat, koji smo morali, a to je plasman na Euro. Sve ostalo je bonus", rekao je Dalić i nastavio:

"Svjesni smo da navijači očekuju puno i da ćemo imati veliku podršku, okupljamo se 26. maja kada i počinjemo zvanično pripreme."

"Kod mene je optimizam uvijek prisutan. Većina igrača igra dobro, neki su osvojili i trofeje, a neki trebaju više ako žele igrati za reprezentaciju i to ću im i reći", ističe Dalić i nastavlja:

"Mi smo digli malo ljestvicu, rekao bih i visoko, a to nije realno, Pogledajte samo jednu Englesku koja ima jednu medalju u zadnjih 58 godina. Međutim, mi smo pokazali da smo najbolji kad je najteže."

Oglasi

O Budimiru i golmanima?

"Budimir je u trenažnom procesu, igrao je 15. ak minuta posljednju utakmicu, siguran sam da će kroz trening uhvatiti svoju formu. Što se tiče golmana, izabrao sam Labrovića jer je branio čitavu sezonu dobro, Rijeka je dobra, a Kotarski je budućnost."

Na kraju press konferencije govorio je i o Luki Modriću.

"Ne odgovara njemu ovako lagana sezona. On mora svaku utakmicu biti na terenu i onda je on pravi. Svaki dan smo u kontaktu, znam da je igrao malo manje utakmica", rekao je Dalić i za kraj dodao:

"Luka je naš vođa i on jedva čeka da dođe u reprezentaciju."

Oglasi

Podsjetimo još jednom na Dalićevom spisku se nalaze ovi fudbaleri:

GOLMANI: Livaković, Ivušić, Labrović.

ODBRANA: Vida, Gvardiol, Juranović, Sosa, Stanišić, Šutalo J., Erlić, Pongračić.

VEZNI RED: Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić Mario, Vlašić, Majer, Ivanušec, Sučić Luka, Baturina.

NAPADAČI: Perišić, Kramarić, Petković, Pjaca, Budimir, Pašalić Marco.

REZERVNI SPISAK: Barišić, Ćaleta-Car, Jakić, Kotarski, Fruk, Ljubičić, Matanović, Sigur, Sučić Petar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi