Kako je Cico Kranjčar naredio vlastitom igraču da promaši penal

Potez koji će se vječno pamtiti

Kako je Cico Kranjčar naredio vlastitom igraču da promaši penal

E. Škorić

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je danas u 65. godini preminuo bivšihrvatski selektor Zlatko Kranjčar.

Cico Kranjčar je vodio Dinamo, a najveću senzaciju napravio je sa Zagrebom kada je 2002. godine osvojio HNL.

Osim u Hrvatskoj, kao trener je najviše vremena proveo na Bliskom istoku, posebno u Iranu, gdje je sa Sepahanom osvojio prvenstvo 2012. i kup 2013. godine.

Iz tog perioda se pamti nevjerovatan fair-play potez Kranjčara u Azijskoj lgi prvaka, kada je vodio Sepahan i kada je na utakmici protiv katarskog Al Nasra tražio od svog igrača da promaši penal.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zašto? Naime, nakon što je lopta pri vodstvu Iranaca 1:0 izbačena u aut zbog povrede igrača, umjesto da je vrati protivniku, Sepahanov igrač je krenuo ka golu Katara, srušen je i dosuđen je penal, a u cijeloj gužvi je isključen golman Al Nasra.

Kranjčar je zbog toga zatražio od svog igrača da promaši penal, a ovaj je loptu samo dodao do golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi