Zlatna lopte nema, ali zato FIFA ne odustaje

"The Best" nagrade će biti uručene

Zlatna lopte nema, ali zato FIFA ne odustaje

Prije nekoliko dana je France Football donio odluku koja se može smatrati presedanom. Prestižna Zlatna lopta se 2020. godine neće dodjeljivati.

Iz francuskog lista su istakli kako se godina koju je obilježila pandemija koronavirusa ne može tretirati kao regularna te da je bolje suzdržati se nego ustrajati.

Kao drugi razlog naveli su neravnopravnost svih kandidata u borbi za ovu prestižnu nagradu. Neki su bili u prilici da se bore do kraja, dok je kod nekih sezona prekinuta kao što je bio slučaju Ligue 1 pa smatraju da nije uredu porediti neusporedivo.

Tako se prvi put od 1956. godine Zlatna lopte neće dodijeliti, ali hoće drugo, novije, prizanje.

Naime, FIFA je odlučila da će se uprkos svemu što se dešavalo i dešava njena nagrada "The Best" za najboljeg fudbalera svijeta u prethodnoj sezoni ipak dodijeliti.

Biće dodijeljene nagrade "The Best" i u drugom katagorijama, a FIFA se namjerava pobrinuti da se eliminiše mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Vjerovatno će ceremonija biti u "online" formatu, pa će same nagrade prije proglašenja biti slane na kućne adres dobitnika.

Datum dodjele još nije određen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi