Najbolji tim za prošlu sezonu je već poznat: Čak četvorica dolaze iz Reala

FIFA The Best

Najbolji tim za prošlu sezonu je već poznat: Čak četvorica dolaze iz Reala

Edmir Škorić

FIFA danas u Milanu organizuje ceremoniju dodjela nagrada za najboljeg igrača, tim, kao i najljepši gol prošle sezone.

Španski novinar Josep Pedrerol, koji je inače blizak Real Madridu, tvrdi da će Real imati četiri igrača u timu godine, od kojih su trojica iz ranijeg sastava Kraljeva, a jedan je ovog ljeta stigao u Madrid.

Radi se o Seriju Ramosu, Marcelu, Luki Modriću i Edenu Hazardu. U najboljem timu nalaze se još Alisson, De Ligt, Van Dijk, De Jong, Ronaldo, Messi i Mbappe.

Gala večer počinje večeras u 20 sati, a pretpostavlja se da u timu godine nema nijednog igrača Manchester Cityja.

U užem izboru za najboljeg igrača nalaze se Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Virgil van Dijk.

Ronaldo je ovu nagradu osvajao 2016. i 2017. godine, a prošle je osvojio Luka Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Glasanje o odlučivanju pobjednika odvijalo se od 31. jula do 19. augusta 2019. godine i podjednako se odmjeravalo između navijača, novinara, trenera reprezentacija i kapieana", objašnjeno je iz organizacionog odbora.

The Best je nagrada koju dobija najbolji igrač u jednoj sezoni, a iza koje stoji FIFA nakon što se razišla sa L'Equipeom, čija se Zlatna lopta i dalje smatra najrelevantnijom nagradom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Je li ovo neka za****ncija, čuj Modric i Marcelo, truba obojica prosle sezone, totalno van forme, nije nista ni Ramos bio bolji, katastofalnu sezonu imali, Hazard vec druga prica, zasluzeno je na spisku.
10 2
Babuka1
Marcelo prosle sezone 3/4 tekmi odsjedio na klupi.... svasta
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti