Zlatni džoker Resić zabio za pobjedu BiH protiv Velsa!

Trijumf U-21 reprezentacije

Zlatni džoker Resić zabio za pobjedu BiH protiv Velsa!

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici Vels sa 1:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vels je umalo poveo u prvoj minuti. Kovačević se poigrava pred golom i napucava jednog igrača gostiju i srećom lopta odlazi pored gola.

BiH je bila bolja većim dijelom prvog poluvremena. Dobar šut u šestoj minuti ima Salčin, lopta odlazi preko gola, a u 21. minuti Zmajići propuštaju ogromnu šansu da povedu.

Ćavar proigrava Lukića. Ovaj izlazi sam pred golmana, ali loše šutira i velški čuvar mreže brani njegov pokušaj.

Potom se Vels malo probudio. Preuzeli su loptu na svoju stranu, imali su jedan dobar šut, ali ništa posebno nisu napravili pred golom i na odmor se otišlo bez golova.

Ni nastavak meča nije donio previše lijep fudbal. Velšani su bili nešto konkretniji, imali su do 63. minute dva opasna izleta pred bh. gol, ali nisu ni oni uspjeli da zabiju.

A onda u 74. minuti na scenu stupa rezervista Ševkija Resić. Dobio je odličnu loptu od Sadikua, pobjegao je odbrani i pogodio je za 1:0.

Do kraja meča nismo vidjeli previše šansi. BiH je uspjela da sačuva prednost i da dođe do velike pobjede.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Vels 1:0

BiH: Kovačević, Sadiku, Beganović, Mustedanagić, Kovač, Lukić, Ćavar, Salčin, Pidro, Mujakić, Bradonjić.

Vels: Przybek, Lewis, Boyes, Evans, Poole, Cooper, Cullen, Burton, Harris, Taylor, Broadhead.

Top Komentari

bistrik87
Akademija FK Sarajevo - Vels 1 0
14 4
Sarajlija46
Mislite za pobjedu Sarajeva
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi