Zlomislić se nedavno rastao sa Zrinjskim, ali neće daleko od Mostara?

Karijeru bi mogao nastaviti u Širokom Brijegu

Zlomislić se nedavno rastao sa Zrinjskim, ali neće daleko od Mostara?

Adnan Beganović

Damir Zlomislić, iskusni 32-godišnji vezni fudbaler, mogao bi se ponovo vratiti u redove Širokog Brijega.

Iskusni 32-godišnji defanzivni vezni fudbaler, Damir Zlomislić, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u redovima Širokog Brijega.

Zlomisliću je krajem prošlog mjeseca istekao ugovor sa Zrinjskim, koji nije produžen, pa je zapravo danas slobodan igrač.

Međutim, neslužbene informacije do kojih smo došli, govore da neće još dugo imati status "slobodnog igrača" pošto je navodno dogovorio saradnju sa Širokim Brijegom.

Istina, informacije nam službeno nije mogao niko potvrditi, no u vrijeme prelaznih rokova je tako. Sve dok se posao ne završi nijedna od strana ne želi izlaziti u javnost.

Zlomislić je već nastupao za Široki Brijeg. Odigrao je za ovog hercegovačkog člana bh. elite ukupno 57 utakmica i pritom je postigao tri pogotka, kojima je dodao isto toliko asistencija.

Oglasi

U Bosni i Hercegovini je još nastupao za GOŠK iz Gabele za koji je odigrao 27 utakmica na kojima je postigao četiri pogotka uz jednu asistenciju.

Što se tiče internacionalne karijere, Zlomislić je nastupao u Hrvatskoj za Rijeku i Istru. Branio je boje i Vojvodine iz Novog Sada, te Soligorska i Brasova iz Rusije, turskog Gaziantepa i Graffin Vlasima iz Češke Republike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Zrinjski je u prošloj sezoni odigrao ukupno 26 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je jedan pogodak.

Iskusni defantivni veznjak je sa Zrinjskim osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine, dva Kupa naše zemlje, a i sa Širokim Brijegom je podigao pehar namijenjen osvajaču Kupa. Osvojio je Kup i Superkup Hrvatske sa Rijekom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi