Zrinjski trenirao na Bilinom polju, Rendulić jasan: "Ne, u ovoj utakmici favorita nema.."
Video:Dino Kurbegović

Pred finale Kup-a BiH

Zrinjski trenirao na Bilinom polju, Rendulić jasan: "Ne, u ovoj utakmici favorita nema.."

E. Oštraković, foto: D. Kurbegović

Sutra je na rasporedu finale Kupa Bosne i Hercegovine i sutra ćemo saznati hoće li Velež odbraniti titulu prvaka u ovom takmičenju ili će Zrinjski osvojiti duplu krunu.

Obje ekipe žele pobjedu, a naravno blagi favorit je trenutni prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog.

"Liga je proslavljena, poslije matematički osvojenog naslova ima utakmica koje su bitne. Jedan je ovo finale Kupa protiv Veleža. Favorita nema, nadam se da će utakmica biti lijepa. Nadam se dobroj igri i da ćemo pobijedit", jasan je na početku bio Rendulić.

Iako svi smatraju da je Zrinjski favorit, Rendulić ne misli tako. Na pitanje da li je Zrinjski favorit, Rendulić je odgovorio kao iz topa.

"Ne, u ovoj utakmici favorita nema. Ovo je gradski derbi uvijek su ove utakmice pola-pola. Ne samo u Mostaru, nego nigdje na svijetu", kaže Rendulić.

Izgubili ste jednu utakmicu kao trener Zrinjskog.

Oglasi

"Da, ali to je prvenstvo, to je jedna priča, a kup je druga priča. U prvenstvu smo najviše pokazali, ali kup je sasvim nešto drugo", kaže Rendulić.

Da li ćete nešto mijenjati i hoće li ovo biti da Zrinjski prvi put igra pod pritiskom?

"Pritisak je uvijek prisutan, ali ne smije biti izražen u prevelikoj mjeri. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobro i naš cilj je dvostruka kruna", rekao je Rendulić.

Za razliku od Rendulića, Zlomislić smatrada je Zrinjski favorit.

Mi vjerujemo u sebe, znamo da smo dobri, da smo osvajači prvenstva već drugu godinu u nizu i prihvatamo ulogu favorita", rekao je Zlomislić.

Hoće li biti razlike u pritisku?

"Nemamo mi pritisak već dvije godine u prvenstvu. Sutra je specifična utakmica i za nas. Tjeramo sebe svaku utakmicu da pobijedimo. Tako i sutra. Mi se znamo nositi s tim", kaže Zlomislić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatrate li da vas Velež nekako može iznenaditi?

"Ne mislimo da nas može iznenaditi. Nema nekih nepoznanica između nas. Protivnik je to koji je uz nas najbolja ekipa u državi", završio je Zlomislić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Mostarci sretno, gazi vrabciceer
2 6
Rodjeni1985
Derby milina za gledat, na stranu rezultat, nek bude fer i korektno!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti