Zmajevi lete Ligom prvaka
Miralem Pjanić

Šest bh. internacionalaca u elitnom takmičenju

Zmajevi lete Ligom prvaka

Bh. fudbal nalazi se u velikom usponu u posljednje vrijeme. Ovdje, naravno, ne mislimo na domaću Premijer ligu, koja je ispod svakog standarda, već na naše internacionalce u evropskim klubovima.

U prilog tome ide i činjenica da ćemo u ovosezonskom izdanju Lige prvaka gledati čak šest bh. internacionalaca u klubovima koji igraju elitno evropsko fudbalsko klupsko takmičenje.

Sinoć smo u jednoj utakmici Lige prvaka imali priliku gledati trojicu reprezentativaca Bosne i Hercegovine na djelu. Sa jedne strane u dresu Wolfsburga su stajali Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, a nasuprot njih u dresu moskovskog CSKA bio je Elvir Rahimić.

Veterana Hasana Salihamidžića sinoć nije bilo u ekipi Juventusa, koji je remizirao u Torinu sa Bordeauxom, ali se očekuje da ovaj nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u nacionalnom dresu odigrao 43 utakmice, ipak zabilježi nastup za Staru damu.

Večeras ćemo gledati još dva bh. internacionalca na fudbalskim terenima Lige prvaka. Miralem Pjanić sa svojim Lyonom dočekuje na Gerlandu Fiorentinu, dok će nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac u dresu Glasgow Rangersa gostovati kod Stuttgarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.