Zmajevi oprez, Deng se vraća, a Prunty zna Teletovića

Teletović i društvo protiv Velike Britanije

Zmajevi oprez, Deng se vraća, a Prunty zna Teletovića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Barceloni saznala imena protivnika u kvalifikacijama za Eurobakset koji će se 2015. godine igrati u Ukrajini. 

Sa nama u grupi A bit će reprezentacije Islanda i Velike Britanije. Upravo zbog činjenice da igramo u grupi sa Velikom Britanijom zanimljiva je izjava jednog od najboljih igrača, a prije svega defanzivaca NBA lige, Luola Denga. Britanac je rekao kako je dugo razgovarao sa Joeom Pruntyjem, selektorom britanske reprezentacije. 

"Dugo sam razgovarao sa Pruntyjem, a dobio sam i riječi hvale od igrača koji su igrali prošlo ljeto za reprezentaciju. Zaista sam uzbuđen što ću igrati za reprezentaciju i jedva čekam da obučem dres nacionalnog tima. Želim da izborimo odlazak na Olimpijadu u Rio," rekao je Deng. 

Na mjestu selektora reprezentacije ostat će Joe Prunty, jedan od trenera našeg Mirze Teletovića u Brooklyn Netsima. 

"Uvijek sam bio posvećen reprezentaciji. Mijenjao sam posao u SAD-u i želio sam dobiti dozvolu od Netsa. Jako sam uzbuđen i jedva čekam naredne utakmice," rekao je Prunty. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.