Zmajevi su bili najslabiji "glumci" u grupnoj fazi SP-a
Foto: EPA.eu

Fudbalski reprezentativci BiH

Zmajevi su bili najslabiji "glumci" u grupnoj fazi SP-a

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu okončala u grupnoj fazi. Dva poraza i pobjeda u posljednjem kolu grupe F, prva na Mundijalu ikada, uz gola razliku 4:4 učinak je izabranika Safeta Sušića.

Nakon što je okončana grupna faza 20. Svjetskog prvenstva "izvučene" su brojne statistike, podaci, te izabran najbolji sastav poslije prve tri utakmice.

Jedna od najzanimljivijih statističkih analiza poslije grupne faze je svakako ukupan broj minuta, odnosno sekundi, koji su igrači reprezentacija učesnica provodili na travnjaku, nakon što su su prethodno faulirani. Svakako ovdje je riječ i o "glumi" i bespotrebnom ležanju nakon prekršaja kako bi se ukrala koja sekunda.

"Najosjetljiviji" nakon startova su reprezentativci Hondurasa. Nakon 15 nešto oštrijih prekršaja ležali su ukupno 7 minuta i 40 sekundi, dok su se Francuzi u ukupno 10 situacija po travnjaku "valjali" 7 minuta i 19 sekundi. Među TOP 5 "glumačkih ekipa" nalaze se Čileanci (16 prekršaja/6:58), Nigerijci (15 prekršaja/6:25) i Amerikanci (12 prekršaja/6:24).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jedina reprezentacija čiji su fudbaleri proveli manje od minute ležeći na travnjaku su reprezentativci Bosne i Hercegovine. Nakon dva oštrija faula Zmajevi su na travnjaku ležali svega 24 sekunde, što je potvrda da su izabranici Safeta Sušića na Mundijalu bili izuzetno "loši glumci".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.