Zmajevi tresli mreže

Uspješan vikend bh. fudbalera

Zmajevi tresli mreže

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su ovog vikenda nastupali u raznim evropskim ligama imali su i više nego dobre nastupe za svoje klubove.

Vedad Ibišević nikako nije mogao pronaći pravu, golgetersku formu u kojoj se nalazio do teške povrede koja ga je udaljila sa terena na više od pola godina. Međutim, čini se kako je kriza konačno iza napadača Hoffenheima, koji je tresao mreže u posljednje dvije utakmice svog kluba u okviru Bundeslige.

Vedo je bio strijelac prvog gola za Hoffenheim, koji je uspio sustići dva gola zaostatka za Borussijom iz Moenchengladbacha. Ibišević se sa osam postignutih golova ove sezone nalazi na diobi desetog mjesta liste najboljih strijelaca prvenstva Njemačke.

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović nisu bili strijelci u pobjedi svog Wolfsburga nad Schalkeom (2:1), ali je najbolji asistent Bundeslige iz prošle sezone u ovom susretu asistirao Grafiteu za gol. Misimović ove sezone ima šest asistencija i trenutno dijeli šesto mjesto najboljih asistenata Bundeslige.

Sjajan nastup ovog vikenda imao je i Haris Medunjanin, koji je ponovo bio strijelac za svoj Valladolid. Medunjanin je sa svojom ekipom gostovao Osasuni, odakle su se kući vratili sa osvojenim bodom. Iako ponovo nije počeo utakmicu, to Medunjaninu nije zasmetalo da se poi četvrti put ove sezone upiše u strijelce i to na kakav način. Sjajnim šutem sa velike udaljenosti Haris je potvrdio da se radi o igraču sa strašnim udarcem, koji će predstavljati veliko pojačanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zlatan Muslimović ponovo je bio strijelac za PAOK. Naš reprezentativni napadač postigao je pobjedonosni gol za svoju ekipu u velikom derbiju sa Panathinaikosom, nakon čega se PAOK primakao na samo dva boda zaostatka za Atinjanima.

Svakako vrijedi spomenuti još jednog bh. igrača u grčkoj ligi. Riječ je o nekadašnjem fudbaleru sarajevskog Željezničara Edinu Cocaliću, koji je pogodio mrežu Pas Giannina, tokom gostovanja svog Panionisa, koji je zabilježio pobjedu rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti