Zmajevima u Bundesligi niske ocjene

"Spavali" u posljednjem kolu

Zmajevima u Bundesligi niske ocjene

Edmir Škorić

Njemački sportski internet portal Kicker.de dao je poprilično niske ocjene bh. nogometašima za njihove igre u posljednjem, 34. kolu Bundeslige.

Bosanskohercegovački igrači ovog vikenda nisu puno toga pokazali u jednog od najjačih liga svijeta. U Stuttgartu su snage odmjerili istoimeni domaćin i Wolfsburg, a Švabe su u dramatičnoj završnici stigle do preokreta i slavile s 3:2.

 

Bio je to okršaj atkualnog (Vedad Ibišević) i bivšeg (Hasan Salihmidžić) bh. reprezentativca. Kicker mi je dao niske ocjene. Vedo je ocijenjen četvorkom, baš kao i popularni Braco. Slabiju ocjenu od njih dvojice dobio je Sejad Salihović.

 

Salihovićev Hoffenheim s 3:1 je poražen kod njegovog bivšeg kluba Herthe, a naš reprezentativac za ono što je pružio u tom susretu, gdje je igrao u veznom redu, dobio je 4.5. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Mensur Mujdža i Freiburg su visoko poraženi u Dortmundu od prvaka Borussije (4:0). Svi igrači Freiburga dobili su niske ocjene, a s katastrofalnih 5.5 ocijenjen je Mujdžin nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.