"Znam da sam zgodna i to mi godi"
"Imam preveliko mišljenje o sebi"

Košarkašica Partizana Milica Dabović za SportSport.ba

"Znam da sam zgodna i to mi godi"

Jedna od najljepših sportistkinja sa ovih prostora bek je Ženskog košarkaškog kluba Partizan, rođena je na Cetinju i ima bezgranično povjerenje u sebe.

Milica Dabović svojim izgledom žari i pali, ali također i na parketu. Jedna je od najtrofejnijih košarkašica sa ovih prostora. Koliko pažnje plijeni na parketu, u najmanju ruku isto toliko plijeni i van parketa, svojim izgledom, ali i temperametnom.

O sebi Milica Dabović kaže:

"Imam 29 godina i za sebe mogu reći da sam prije svega jako tvrdoglava osoba. Temperametna sam, pomalo luda i ljubomorna, ali sam i veliki borac, kako na terenu tako i u životu!", kaže košarkašica beogradskog Partizana za SportSport.ba.

Košarka joj je sve u životu, ili je barem tako bilo donedavno...


"Igram košarku još od svoje osme godine i ona je definitivno bila smisao mog života. Međutim, danas to i nije baš tako. Iako, naravno, i dalje uživam u košarci, ima još mnogo životnih zadovoljstava koje sam upoznala tokom života".

Koje su to stvari koje mogu okarakterisovati Milicu?

"Milica nikada nije pila, ne voli cigarete, kafu, gazirane sokove... Voli dobru knjigu i, iznad svega, pobjedu! Za mene važi moto: Što me ne ubija čini me jačom!", kaže temperamentna Cetinjanka.

U karijeri je promijenila mnogo klubova. Igrala je širom Evrope...

"Da, da promijenila sam zaista dosta klubova. Počevši od Beopetrola preko Crvene zvezde, s kojom sam osvojila duplu krunu, do Vojvodine, Ekaterinburga, Spartaka iz moskovske oblasti, BK Moskve, Teo Vilniusa Litvanija, Bešiktaša, Paleo Faliro, Yerevana, Pruskova, Mondevila i na kraju Partizana, gdje sam sada i gdje sam osvojila duplu krunu. Mislim da to nije nikome pošlo za rukom. Bar koliko ja pamtim!".

Gdje ti je bilo najljepše?

"Bez sumnje, najljepše mi je bilo u Istanbulu. Tu sam imala osjećaj da vladam... kako ljudima tako i na terenu! Bilo je to nevjerovatno iskustvo. Navijači su me ostavljali bez teksta", kao i ona njih, u to nema sumnje.

Jedna si od rijetkih koja je igrala i za Zvezdu i za Partizan. Kako su te dočekali navijači Partizana, s obzirom na to da si prije nosila dres najljućih rivala?

"Igrala sam jednom za Zvezdu, a ovo je moja druga sezona u Partizanu. Ne, nemam ovdje nema tih problema. Ja sam Milica Dabović, kako će me navijači dočekati nego raširenih ruku", kaže kroz smijeh ova košarkašica.

Je li se teško nositi sa dobrim izglednom i biti sjajna košarkašica na parketu istovremeno?

"Svjesna sam da dobro izgledam i to mi godi. Imam preveliko mišljenje o sebi. A, mogu vam reći da moji prijatelji to vole. Ja sam ponosna na to. U svakom slučaju laska mi, neka traje", dodala je na kraju razgovora za SportSport.ba Milica Dabović.

A, osim dobrog izgleda, Milica je sjajna košarkašica...

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.