"Znamo njihov stil, Rašić upitan"

Ivković pred Šaniju:

"Znamo njihov stil, Rašić upitan"

Današnji program na Evropskom šampionatu u košarci otvorit će Španija i Srbija. Taj meč počinje u 14.30 sati po našem vremenu. Španci imaju 2/1, dok je kod Srbije taj skor 1/2.

Pošto su Španjolci na drugoj poziciji a Srbija na četvrtoj jasno je da je ovaj meč jedan od derbija današnjeg dana EP-a u Litvaniji (naravno da su sve utakmice u veoma jakoj grupi E izuzetno zanimljive). Ovo je borba za treću poziciju u ovom trenutku ili ako hoćete utakmica koja bi i jednom i drugom timu možda već danas osigurala četvrtfinale.

Nakon analize poraza od Litvanije u kojoj je Srbija primila 100 poena, selektor tima Srbije Dušan Ivković je govorio o mogućnostima ekipe koju predvodi ali i o narednom protivniku selekciji Španije.

"Mi smo tim koji može da pobijedi i ukoliko primi 70 poena. Možemo igrati kvalitetne i kontrolisane utakmice. To na žalost protiv Litvanije nismo imali", kaže selektor Srbije te dodaje.

"Španija je tim protiv kojeg vjerovatno imamo najbolji skor u protekle dvije godine. Međutim, oni su jači nego što su bili u Poljskoj i Turskoj. Sada u timu imaju Pau Gasola, Calderona i naturalizovanog Ibaku. Odlično nam je poznat njihov stil igre. Na ovom šampionatu, to im je osnovna prepoznatljivost, ne igraju punom snagom. Kao iskusni, dominantni igrači, svjesni svoje kvalitete igraju onoliko koliko im je potrebno. Protiv Litvanije su igrali maksimalno nekoliko minuta i to im je bilo dovoljno za pobjedu. Izgubili su od Turske ali im tada nije igrao Gasol. Probaćemo da ih iznenadimo. Svjesni smo da je duel sa Turskom za nas mnogo važniji, ali to neće biti razlog da protiv Španije ne odigramo maksimalno i sa velikom željom za pobjedom", kazao je Ivković pred veliki derbi grupe E.

Aleksandar Rašić je pod znakom pitanja za ovaj dvoboj. Ovaj reprezentativac Srbije je dobio jak udarac u leđa i tek će njegovo zdravstveno stanje pred utakmicu uticati na njegovo mjesto u sastavu protiv Španije.

U ostalim utakmicama drugog dana takmičenja u grupi E sastaju se:

Njemačka - Turska (17.00)
Litvanija - Francuska (20.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti