Znate li kako je čarobnjak iz Rosaria postigao 84 gola?

Argentinac je čak 54 pogotka postigao u Primeri

Znate li kako je čarobnjak iz Rosaria postigao 84 gola?

Leo Messi večeras će imati priliku da protiv Benfice sa dva gola prestigne legendarnog Gerda Mullera. 

Messi je ove sezone na 85 susreta postigao 84 gola, a u grafikonu ispod vidite i kako su ti golovi raspoređeni. 

 

 

Messi je tako u dresu Barcelone postigao 72 pogotka. Od ta 72, 54 je postigao u španskoj Primeri, a 13 u Ligi prvaka. Dva je dodao u Super kupu, dok je tri postigao u Kupu kralja. U dresu Argenitne Messi je postigao 12 golova, sedam u prijateljskim susretima, a pet u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

 

Međutim to nije sve, Messi je 58 golova postigao iz šesnaesterca, 12 izvan šesnaesterca, a 14 sa bijele tačke. Na gostujućim terenima mreže je tresao 37 puta, a na domaćim 43, dok je četiri postigao na neutralnom terenu.

Najviše golova postigao je u rasponu od 75. do 90. minute, njih 23, a najmanje na početku susreta, od 1. do 15. minute Messi je postigao samo četiri gola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Lijevom nogom Messi je postigao 73 gola, osam je dodao desnom, a svega tri glavom. U jednoj kalendarskoj godini još uvijek najviše golova je postigao Muller, njih 85, u 60 susreta. Messi je trenutno drugi sa 84 gola u kudikamo više susreta, njih 85. Dok je na trećoj poziciji Pele, sa 75 golova na samo 53 odigrane utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije