Znate li koju dvojicu evropskih igrača obožava Sani Čampara?

Znate li koju dvojicu evropskih igrača obožava Sani Čampara?

E. Škorić

Sani Čampara bi u narednim danima trebao i zvanično postati igrač Real Madrida.

Sjajni playmaker omladinske bh. reprezentacije pružao je dobre partije prošle godine na Eurobasketu u Litvaniji, kada smo osvojili zlato, ali i na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Stoga je košarkaš Sparsa na korak od prelaska u Real Madrid. I sam nam je priznmao da je dosta blizu dresa Reala, ali da će sve obaviti kada se vrati s odmora iz Dubrovnika.

U međuvremenu, on u jednom intervjuu za strani specijalizovani portal o košarci otrkiva koji igrači su u mu uzori.

"Volim gledati Miloša Teodosića i Vasilisa Spanoulisa. Njih dvojica su pravi majstori i uživam dok ih posmatram i mislim da puno učim samo dok pratim njihove pokrete", rekao je Čampara, koji nije krio da jedva čeka da zaigra za Real i ističe kako će velika čast biti u društvu Sergija Rodrigueza ili Sergija Llulla, Rudyja Fernandeza...

Ipak, neko od njih bi mogao da ode u NBA ligu, a Čampara će prvo šansu dobiti u juniorima Reala, potom, nadamo se, za prvi tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi