Znate li razlog što Ronaldo ne nosi crne kopačke?

Portugalac ima svoje teorije

Znate li razlog što Ronaldo ne nosi crne kopačke?

Najbolji fudbaler današnjice Cristiano Ronaldo nikada ne nosi crne kopačke.

Ronaldo je i ove godine pokazao da je prava gol mašina, a 2016. godinu obilježio je sa brojnim trofejima i individualnim priznanjima. Sve to postigao je zbog napornog rada, ali veliki uticaj imala je i kompanija Nike koja Ronaldu uvijek ispunjava želje kada su u pitanju kopačke.

Ronaldo je nedavno sa Nikeom potpisao doživotni ugovor, a veoma je zanimljiv razlog zbog kojeg on od njih nikada ne traži da mu proizvode crne kopačke. To je za inostrane medije otkrio uposlenik Nikea Max Blau.

"Svaki fudbalr ima svoju omiljenu boju, a naučno je dokazano da kopačke aktiviraju hemijske procese u mozgu igrača. Kada se bolje osjećate, bolje ćete i igrati. Glavna uloga kopački je da pruža samopouzdanje igraču. Cristiano Ronaldo ne voli da nosi crve kopačke, a rekao nam je da mu crna boja djeluje sporo, a on želi da bude brži", poručio je Blau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi