Znate li s kim je jučer Buffon razmijenio dres?

Igrao s njegovim ocem

Znate li s kim je jučer Buffon razmijenio dres?

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a jučer su u gostima savladali Guingamp nakon preokreta sa 3:1 u drugom kolu Ligue 1.

PSG je gubio sa 1:0 nakon prvog poluvremena, ali je u nastavku utakmice uspio doći do poreokreta i nova tri boda. Na 1:1 izjednačio je Neymar, a pobjedu Parižanima donio je nevjerovatni Kylian Mbappe koji je u dva navrata zatresao mrežu Guingampa.

Na golu PSG-a i ovaj put bio je iskusni Gianluigi Buffon koji je imao nekoliko sjajnih intervencija. Iako ima 40 godina pokazao je da još uvijek nije za penzije, te da ima šta da pokaže. Buffon je nakon meča bio u centru pažnje, a mnogima je bilo interesantan trenutak kada razmijenio dres s jednim od protivničkih igrača.

Naime, Gigi je to uradio sa Marcuso Thuramom koji je sin legendarnog Liliana Thurama. Buffon i Thuram su igrali skoro deset godina zajedno u Parmi i Juventusu, a Marcus je 1997. godine rođen upravo u Parmi. Ovaj trenutak oduševio je fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

edino
cccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti