Znate li za koliko novca je Chelsea mogao dovesti Mbappea?

Nikada neće prežaliti taj trenutak

Znate li za koliko novca je Chelsea mogao dovesti Mbappea?

Kylian Mbappe trenutno važi za ponajboljeg mladog fudbalera u Evropi.

Kako se ljetni prelazni rok bliži početku, sve je više špekulacija o tome gdje bi Mbappe trebao i mogao nastavti karijeru.

Za njegove usluge zainteresovane su, između ostalog, ekipe Manchester Uniteda, Barcelne, Real Madrida, Juventusa i PSG-a, a ekipa Chelseaja vjerovatno nikada neće zaboraviti činjenicu da su ga mogli dovesti prije tri godine.

Tada je Mbappe imao samo 16 godina i igrao je za amaterski tim Bondy. Jedini uslov da ga Chelsea dovede bio je da isplate oko 17.000 eura ovom klubu na ime obeštećenja što je, očito, bilo previše za Plavce.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oni su se tada pouzdali u mlade nade kao što su Dominic Solanke i Tammy Abraham, ali očito da oni nisu opravdali očekivanja. 

Kasnije je Mbappe prešao u Monaco i ostalo je historija. Podsjetimo, ovaj mladi napadač će sutra igrati utakmicu života jer će vjerovatno biti u prvoj postavi kada počne prvi meč polufinala Lige šampiona između njegovog Monaca i Juventusa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi