ŽNK Čelik u polufinalu Kupa BiH nakon pobjede nad Modričom

Veliki uspjeh Zeničanki

ŽNK Čelik u polufinalu Kupa BiH nakon pobjede nad Modričom

D. Kurbegović

U okviru četvrtfinala nogometnog Kupa BiH za žene danas su u Zenici igrali domaća ekipa ŽNK Čelik i premijerligaš ŽFK Modriča. Završilo je pobjedom Čelika i zasluženim plasmanom u polufinale.

Utakmica se igrala na A terenu na Kamberovića polju, a ovoj utakmici su prisustvovale i sutkinje Premijer ženske nogometne lige, koje se nalaze na seminaru u Trening centru u Zenici.

Ekipa Modriče je igrala utakmicu s 10 igračica, jer tri gostujuće igračice nisu uvrštene u Comet sistem i nisu imale pravo nastupa na ovoj utakmici.

Brojčana nadmoć domaćih igračica rezultirala je terenskom nadmoći od prve minute i stvaranjem velikog broja stopostotnih šansi pred golom gošći iz Modriče. Međutim, domaće igračice, a naročito Azra Goga i Lara Ganić danas su se propisno ispromašivale.

Ipak, u 79.minuti domaće uspijevaju postići gol preko Lare Ganić, koji je, ispostavilo se, bio dovoljan za pobjedu i zaslužen plasman u polufinale Kupa.

Četvrtfinale Kupa BiH za žene:

ŽNK Čelik – ŽFK Modriča 1:0 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi