ŽNK Čelik želi naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH
Zeničanke u narednoj sezoni žele igrati u najvećem rangu. Foto:ŽNK Čelik

Sjajan start prvenstva i jasan cilj do kraja sezone

ŽNK Čelik želi naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH

D. Kurbegović

Ovogodišnju sezonu u Prvoj ženskoj ligi Federacije BIH-grupa Sjever, nogometašice zeničkog Čelika otvorile su serijom od tri pobjede. S maksimalnim učinkom od devet bodova i gol razlikom 13:4, trenutno su prve na tabeli. Ekipa je sastavljena uglavnom od mladih igračica, pojačanih sa pet nogometašica koje su igrale i u Premijer ligi.

Spoj mladosti i iskustva već daje rezultate. Trenerica i sama bivša nogometašica Džana Đordić zadovoljna je učinkom svoje ekipe, kojoj su ambicije zadržati vrh tabele i uz malo sreće stići ponovo u Premijer ligu.

"Zadovoljne smo učinkom, obzirom da je naš cilj da budemo prve u grupi na kraju sezone i da se plasiramo u Premijer ligu. Na startu sezone smo se pojačale, neke od naših igračica su se vratile u matični klub, te smo na najboljem putu da ispunimo naše ciljeve. Došla je i nova uprava, pa sam se i ja vratila u klub. Pokrenuto je dosta kampanja parolom “budi dio tima” koji se pokazao efikasnim.Naš omladinski kadar trenutno broji tridesetak djevojčica, što je jako dobro, jer je ovo sport malo reklamiran u našem gradu. Mi se nadamo da će se u budućnosti to promijeniti s obzirom na pozitivan feed back koji dobijamo u posljednje vrijeme", kazala je Đordić.

U narednom kolu idu na gostovanje Mladosti, gdje bi trebale da nastave niz pobjeda

"Mislim da smo mnogo kvalitetnije i da bi trebale upisati i četvrtu pobjedu. Naravno moramo maksimalno ozbiljno ući u meč i svoj kvalitetu dokazati na terenu, te upisati tri boda. Ja bih posebno istakla da je za naš klub velika čast što se naša igračica Elma Kundić našla na spisku selektorice Samire Hurem za predstojeće kvalifikacione utakmice za EURO 2022 protiv Danske i Italije, koje će biti odigrane u Zenici. To nam znači veoma mnogo i daje nam snagu da radimo još više i bolje", istakla je Đordić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi