ŽNK Iskra Bugojno sa novom opremom u debitantsku sezonu

Održana promocija nove opreme

ŽNK Iskra Bugojno sa novom opremom u debitantsku sezonu

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre vrijedno se spremaju za debitantsku sezonu Premijer ženske lige naše zemlje, a danas je stadionu Hendek predstavljena i oprema u kojoj će Bugojanke nastupati u sezoni koja starta u subotu.

Novi dresovi ŽNK Iskra zaista izgledaju sjajno, a djelo su renomirane svjetse firme za proizvodnju sportske opreme Adidas, što dovoljno govori o kakvom se ozbiljnom kolektivu radi.

Igračicama je danas uručena sva oprema, a zatim je održano i zajedničko fotografisanje poslije čega su sve nogometašice odradili redovni trening.

Čelni čovjek kluba Naim Basara zahvalio se svim sponzorima kluba te istakao je ŽNK Iskra spreman za debitantsku sezonu u najjačem rangu ženskog nogometa u BiH. Basara je također pozvao sve navijače i građane Bugojna da podrže mlade nogometašice, a prvu priliku imati će već u nedjelju kada će na stadionu Jaklić snage odmjeriti kadetkinje Iskre i SFK 2000 Sarajevo u sklopu prvog kola kadetske ženske Premijer lige.

Seniorke ŽNK Iskra u subotu će sezonu otvoriti gostovanjem kod najtrofejnije ženske sportske momčad u BiH SFK 2000 Sarajevo u Butmiru sa početkom u 17 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi