ŽOFK Gradina se pojačala za nastavak takmičenja

ŽOFK Gradina se pojačala za nastavak takmičenja

Šesto mjesto na tabeli Premijer ženske lige BiH zauzima ŽOFK Gradina sa 13 bodova (4 pobjede, 1 neriješen rezultat, 6 poraza, gol razlika 15:56).

Šef stručnog štaba tima iz Srebrenika Nedžad Hodžić ističe da se ekipa pojačala za proljetni dio takmičenja:

„Imamo dobru ekipu i pojačali smo se sa 11 novih igračica. Trenutna pozicija na tabeli je takva da ćemo vjerovatno igrati u ligi za opstanak. Međutim, doveli smo kvalitetne igračice, atmosfera u ekipi je odlična i imamo sve preduslove da ostvarimo opstanak u ligi.“

Hodžić je zadovoljan i radom fudbalerki u zimskoj pauzi:

„Zbog vremenskih neprilika odigrali smo svega dvije umjesto šest planiranih kontrolnih utakmica. Pobijedili smo Orašje sa 2:1 i Modriču sa 6:0. Slijedi nam i utakmica sa Viktorijom u Slavonskom Brodu. Bez obzira na vremenske uslove, igračice su dobro radile i spremno ćemo ući u nastavak takmičenja.“

Samina Hodžić sa 4 gola je najefikasnija igračica Gradine, a gol manje je postigla Aida Halać. Milica Jović je postigla 2, a Mersa Ahmetović, Ajla Fačić, Nasiha Hamzić, Edina Nuhanović i Alma Šećić po 1 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi