Zoran Dragić odveo Sloveniju na noge NBA zvijezdama

Slovenci bolji od Dominikanske Republike

Zoran Dragić odveo Sloveniju na noge NBA zvijezdama

Edmir Škorić

Slovenija je očekivano savladala Dominikansku Republiku (71:61) u meču osmine finala Svjetskog košarkaškog prvenstva u Španiji.

Košarkaši Slovenije nisu najbolje odradili prvu dionicu, a probleme im je stvorio najbolji igrač Goran Dragić koji je brzo dobio dvije lične. Imali su većim dijelom prve dionice Dominikanci vodstvo, ali je prva četvrtina završena rezultatom 15:15.

Tek u završnici druge dionice Slovenci su preokrenuli i to napravili 10:0 seriju, te na odmor otišli pri vodstvu 38:28.

Braća Dragić i društvo su imali i plus 15 tijekom treće dionice, ali su u zadnju četvrtinu ušli sa ‘samo’ šest poena prednosti (54:48). Dominikanska Republiak se vraćala u nekoliko navrata u zadnjoj dionici, bilo je i samo dva poena razlike, ali je sjajni Zoran Dragić prelomio utakmicu.

Slovenija je na kraju slavila sa dvocifrenom razlikom.

Neumoljiv je bio Zoran Dragič sa 18 poena, a većinu ih je postigao onda kada je bilo najvažnije - u zadnjoj dionici. Njegov brat Goran je ubaciao 12 poena uz šest asistencija. Feldeine je bio najefikasniji kod Dominikanske Republike sa 18 poena, dok je Martinez ubacio 12, a zakazala je prva zvijezda, NBA igrač Felipe Garcia, koji je ubacio sedam poena.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije SAD-a, koja je nešto ranije nadigrala Meksiko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije