Zoran Erceg potpisao za CSKA

Zoran Erceg potpisao za CSKA

Midhat Šljivak

Reprezentativac Srbije i dosadašnji igrač turskog prvaka Bešiktaša Zoran Erceg, potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom CSKA iz Moskve.

Ovaj sjajni krilni centar će osati u Moskvi naredne dvije sezone sa opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu, a u Moskvu stiže kao prvak Turske sa ekipom Bešiktaša, gdje je igrao fantastično.

U prvenstvu Turske Erceg je prosječno ubacivao 14 poena uz gotovo pet skokova po utakmici,, dok je u Eurochallenge Kupu kojeg je Bešiktaš također osvojio bilježio 12,2 poena uz šest skokova u prosjeku.

Erceg je košarkaško ime stekao nastupajući za FMP, a igrao je još za Olympiacos i Panionios.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.