"Odović me doveo na Grbavicu i zahvalio mi se, a ja sam mu rekao 'ne, Vi ste ispunili moju želju'"
Odović daje instrukcije Kokotu

Kokot tužnim glasom za SportSport.ba

"Odović me doveo na Grbavicu i zahvalio mi se, a ja sam mu rekao 'ne, Vi ste ispunili moju želju'"

S. Mlaćo

Sinoć je preminuo bh. trener Milomir Odović.

Nekadašnji član Slavije, Travnika, Željezničara, itd., Zoran Kokot imao je priliku sarađivati sa legendarnim Odovićem.

Ističe da mu je upravo on ispunio veliku želju, a vezana je za dolazak u FK Željezničar. Ističe da ga je cijenio popularni Oda, te dobro poznavao njegove kvalitete. Zbog toga mu je i bio želja.

"Kralj je otišao na vječni počinak. Uljepšao mi je karijeru, bio sam mu želja i doveo me u svetinju - Grbavicu, kako je on nazivao stadion. Uvijek mi je bio podrška", tužnim glasom Kokot priča za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lično je tražio da me dovedu u FK Željezničar. Rekao sam mi je po dolasku 'Koka, hvala, ispunio si mi želju'. Ja sam na to rekao 'ne, Vi ste meni ispunili želju i hvala do neba šefe moj'. Zahvalan sam mu za sve i u vrijeme treniranja u Slaviji kada je Slavija igrala najbolji fudbal sa njim na kormilu. Najbolji je trener u BiH kojeg pamtim", završio je Kokot u tužnom razgovoru.

Odović je preminuo u 65. godini, a već par godina imao je zdravstvenih problema.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi