Zoran Mamić naslijedio Zlatka Dalića u Emiratima

Novi angažman

Zoran Mamić naslijedio Zlatka Dalića u Emiratima

Samir Mlaćo

Bivši trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić napustio je redove Al-Nassra, tima iz Saudijske Arabije.

Naime, Mamić je jučer predstavljen kao novi trener Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupi tog tima će naslijediti svog zemljaka Zlatka Dalića.

Dalić je Al-Ain napustio nakon poraza od lidera Al Jazire, a kao pravo rješenje čelnici ovog kluba vidjeli su upravo u Mamiću.

Treba istaći da su iz Mamićevog sada već bivšeg kluba optužili tim iz Emirata da je nije igrao po pravilima, te da su vrbovali Mamića dok je on još uvijek bio trener njihovog kluba. Ipak, hrvatski stručnjak imao je sjajan oproštaj od Saudijaca, ali sada ga čeka mnogo posla.  

Al-Ain je doprvak Azije, a za liderom Al Jazirom trenutno zaostaje sedam bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi