Zorya nije predstavljala problem: Sigurna pobjeda Sarajeva

Pobjeda bordo tima

Zorya nije predstavljala problem: Sigurna pobjeda Sarajeva

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su u prijateljskoj utakmici ekipu ukrajinske Zorye s 3:1.

Ekipa Dženana Ušćuplića nije dobro otvorila meč. Budivsky je nakon pet minuta pogodio mrežu Sarajeva za prednost Zorye od 1:0.

Rano vodstvo Ukrajinaca nije sputavalo fudbalere bordo tima. Već nakon 17 minuta igre su stigli do poravnanja rezultata, a za 1:1 je pogodio Ivan Tatomirović.

Igralo je Sarajevo jako dobru u prvom poluvremenu. Ipak, usprkos dobrom izdanju i nekoliko stvorenih prilika na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (1:1).

Nakon 10 minuta igre u nastavku Sarajevo je stiglo do prednosti. Fantastičan pogodak postigao je Miloš Stojčev za vodstvo bordo tima od 2:1.

Sve dileme oko pobjednika ovog susreta okončane su u 88. minuti. Haris Duljević je uposlio Samira Radovca, a mladi fudbaler bordo tima pogađa za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prijateljski susret:

Sarajevo - Zorya 3:1 (Tatomirović 17', Stojčev 55', Radovac 88' / Budivsky 5')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.