Žrijeb četvrtfinala Lige Prvaka

Liga Prvaka

Žrijeb četvrtfinala Lige Prvaka

Edmir Škorić

Danas od 12:00 sati počeće žrijeb četvrtine finala Lige Prvaka, a u bubnju se, osim Engleske četvorke, nalaze još i Barcelona, Bayern, Porto i Villarreal.

U švicarskom Nyonu dobićemo četiri para četvrtfinala, koji će se sastati po prvi put 7. i 8. aprila, te u uzvratu sedam dana kasnije, odnosno 14. i 15. aprila.
Biće zanimljivo pratiti dali će se sastati neko od "Engleza", obzirom da čak polovina od osam najelitnijih europskih klubova dolazi sa Otoka - Arsenal, Liverpool, Chelsea i Manchester United.

Dakako, pomenutim klubovima meta su Porto i Villarreal, dok bi Bayern i Barcelona sigurno bili pravi izazov za klubove iz Engleske. Steven Gerrard, kapiten Liverpoola je nedavno izjavio kako u klubu žele Porto i Villarreal, te da nema smisla lagati. Naravno, svaki klub bi volio dobiti "autsajdere", i mnogo lakšim načinom doći do polufinala.

U 13:00 znaćemo sve parove četvrtfinala, a od osam ekipa koje se nalaze u bubnju, najmanje dva ili tri spektakla nas čekaju početkom aprila, sigurno.

Nemojte se iznenaditi ako se u četvrtfinalu sastanu četiri "Engleza", jer ne postoji više nemogućnost da se međusobno sastanu klubovi iz iste zemlje, ili oni koji su igrali u istoj grupi, u grupnoj fazi Lige Prvaka. Žrijeb direktno možete pratiti na UEFA-inoj službenoj stranici uefa.com

Prve utakmice polufinala Lige Prvaka igraju se 28/29. aprila, a uzvrati su sedam dana kasnije, tačnije 5/6. aprila. Finale se igra 27. maja na rimskom Olimpicu, a učešćem u nagradnim igrama našeg "Heineken Champions Planeta" možete biti jedan od sretnika koji će osvojiti put do Rima i VIP ulaz na ovaj fudbaslki spektakl.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.