Žrijeb kvalifikacija za EURO: Protivnike saznali juniori i kadeti bh. reprezentacije

Žrijeb kvalifikacija za EURO: Protivnike saznali juniori i kadeti bh. reprezentacije

E. Škorić

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo U-19 reprezentacija 2023/24.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će za protivnike u grupi 11 u prvom kvalifikacionom krugu imati selekcije Holandije, Azerbejdžana i Luksemburga.

Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 15. do 21. novembra 2023. godine u Luksemburgu.

Nakon juniora, i kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas dobili protivnike u kvalifikacijama za EURO 2023/24.

Žrijebom održanom u Nyonu kadetska reprezentacija BiH je smještena u grupu 13 sa selekcijama Mađarske, Bugarske i Andore.

Mađarska će biti domaćin kvalifikacionog turnira od 25. do 31. oktobra 2023. godine.

Oglasi

Protivnike je saznala i juniorska, te kadetska ženska nogometna reprezentacija.

Ženska U-19 reprezentacija BiH će u grupi A6 za protivnike imati selekcije Austrije, Italije i Grčke. Kvalifikacioni turnir je na programu od 5. do 11. aprila 2023. godine u Italiji.

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu B2 sa selekcijama Kazahstana, Azerbejdžana i Crne Gore. Kvalifikacioni turnir će biti održan u našoj zemlji od 22. do 28. marta 2023. godine.

Prije početka žrijeba našoj selekciji je uručena nagrada za fair-play za nastup na Evropskom prvenstvu koje je ove godine održano u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je u ime naše selekcije primila kadetska reprezentativka Nina Brnić koja je na žrijebu izvlačila kuglice.

Top Komentari

Drakula
Boli nas k za reprezentacijom BiH od seniora do pionira. Samo Sarajevo
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi