Zrinjski savladao Borac i stekao prednost pred revanš u Banjoj Luci

Finale Kupa Bosne i Hercegovine

Zrinjski savladao Borac i stekao prednost pred revanš u Banjoj Luci

Eldar Ganibegović

U prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine koja je igrana večeras u Mostaru Zrinjski je s 1:0 slavio protiv Borca.

Utakmica je počela nepoštovanjem himne Bosne i Hercegovine od strane i jednih i drugih (samo se sudije okrenule ka zastavi BiH), a to možete pogledati klikom ovdje.

Vidjet ćemo kako će reagovati članovi Takmičarske i Disciplinske komisije iz reda bošnjačkog naroda ili oni koji zastupaju kantonalne saveze. Bavit ćemo se sasvim sigurno ovom temom.

Šesta minuta igre, Mulahusejnović je pokušao sa 16 metara, lopta ide preko gola.

Dobra akcija Zrinjskog u 23. minuti, na kraju povratna lopta za Bradarića koji šutira sa 18 metara, lopta ide preko gola.

Četiri minute kasnije Mulahusejnović je pokušao sa 20 metara, brani Milošević.

Oglasi

Poveo je Zrinjski u 30. minuti. Ćuže je lijepo primio loptu od Malekinušića i pogodio za 1:0.

Na otvaranju drugog dijela, u 48. minuti, Tičinović je pokušao sa 30 metara, lagan plijen za Miloševića. Minut kasnije Milošević brani udarac Mulahusejnoviću.

Rezervista Vranješ je šutirao iz slobodnjaka sa 30 metara, samo do živog zida. Bila je to 68. minuta.

Do kraja nismo vidjeli previše uzbuđenja i Plemići su tako stigli do prednosti pred revanš koji se u Banjoj Luci igra 22. maja.

Podsjetimo, trofej brani HŠK Zrinjski koji je prošle sezone u finalu slavio protiv Veleža na Bilinom polju s 1:0, a i tada je strijelac bio Ćuže. 

Kup Bosne i Hercegovine, finale, prva utakmica:

Zrinjski - Borac 1:0 (Ćuže)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Karačić, Memija, Šunjić, Barišić, Tičinović, Bradarić, Ilinković, Ćuže, Bilbija, Malekinušić, Mulahusejnović.

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Vuković, Lukić, Kulašin, Terzić, Šušić, Nišić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Nepara mi uši kad zvižde himnu,nepara mi uši kad psuju nama,nepara mi uši kad pjevaju *****ke pjesme ali kad komentator kaze Mostarski zrinski i MOSTARCI ufati me smjeh stomak me zaboli.Kakvi bola Mostarci,kakvi Mostarci Bog te ubio,nije to vidilo Mostara i Mostarac.Seljaci obicni koji da nije rata bilo i sad bi po trznici kavade,paprike i duhan prodavali
6 4
velez mo
plemic,bk123 zasto niste zapalili transparente?gdje su vam muda,zapalite i majku im hebem hajde da vidim damu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi