Zrinjski pobijedio Croatiju, briljantna utakmica Madžida Šošića za Plemiće
Foto: HŠK Zrinjski

Slavili sa 4:1

Zrinjski pobijedio Croatiju, briljantna utakmica Madžida Šošića za Plemiće

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras su u prijateljskoj utakmici pobijedili Croatiju Zmijavci sa 4:1.

Zrinjski je za vikend odigrao meč bez golova u gostima protiv Širokog Brijega u okviru prvog kola Premijer lige BiH, ali već danas mostarski klub je odigrao još jednu prijateljsku utakmicu.

Trener Plemića, Sergej Jakirović, šansu je dao igračima koji nisu imali zapaženu minutažu protiv Širokog.

Na kraju Zrinjski je uspio da pobijedi sa 4:1 protiv Croatije, a Jakirović sigurno može biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

U ekipi Zrinjskog briljirao je Madžid Šošić koji je zabio hat-trick u prvom poluvremenu. Šošić je pogodio za 1:0 u 24. minuti, a samo minutu kasnije isti igrač povisio je na 2:0.

Šošić je u centru pažnje bio i u 45. minuti kada je kompletirao hat-trick i pogodio za 3:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Do četvrtog gola Zrinjski je stigao u 64. minuti kada je Nikola Šalinović zatresao svoju mrežu. Konačnih 4:1 postavio je Petar Bašić-Šiško golom u 68. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Zrinjski u prvom dijelu igrali su: Soldo, Tičinović, Jakovljević, Bošković, Čoko, Vazda, Zlomislić, Malekinušić, Šošić, Šipovac, Mašić.

U drugom dijelu nastupili su: Stanković, Vrankić, Bošković, Barišić, Bekić, Savić, Jajalo, Bašić, Kamenar, Gadže, Prskalo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Ako ne bude sudačkih natezanja, Zrinjski osvaja PL lakoćom.
6 4
KviskoKvesic
Bijednici nemogu igrat svako tri dana a Borac može i ko ovdje trazi da mu se ugodi.ova đubrad čeka da bude što više zuti i povreda pa da kažu kako su bolji a nadaju seda ce se opet zatvorit za gledateljd to su cigani pokvareni vrapcicki ali nećete dugo
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi