Zrinjski dočekuje ekipu Ulcinja
BBL ponovo u Mostaru

Drugo kolo Balkanske lige

Zrinjski dočekuje ekipu Ulcinja

M. Maksimović

Prvu domaću utakmicu u okviru Balkanske lige, Zrinjski će odigrati u srijedu protiv Ulcinja. ove dvije ekipe su se već sastajale prošle sezone i na kraju je završilo je 1:1.

U prvoj utakmici je slavio Zrinjski 82:79, dok je u drugom susretu sastav iz Crne Gore slavio 89:82. Ove sezone su obe ekipe poražene na startu, Ulcinj kući od ekipe Feni Industries iz Kavadaraca, dok je Zrinjski i pored izgubljene utakmice ostavio vrlo dobar dojam u Sofiji.

''Neće biti lako protiv Ulcinja, koja možda ovako na prvu ne izgleda kao atraktivan protivnik. Za pobjedu moramo uložiti maksimum, ponajviše kada je u pitanju igra u odbrani. Ekipa Ulcinja kontuirano igra Balkansku ligu i ima dosta kvalitetnu vanjsku liniju sa velikim brojem poena za tri poena. Naša ekipa je spremna i svi košarkaši su nam na raspolaganju, tako da možemo očekivati istu momčad kao protiv Levskog u Sofiji'' izjavio je pred ovaj susret trener Zrinjskog, Dejan Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti