Zrinjski i Bosna u srijedu za djecu s posebnim potrebama

Istrčat će na parket u posebnim majicama

Zrinjski i Bosna u srijedu za djecu s posebnim potrebama

M. Maksimović

Svjetski dan svjesnosti o osobama s autizmom obilježava se 2. aprila. 

Tim povodom rukometaši Zrinjskog i Bosne u srijedu će na parket istrčati u svjetlo plavim majicama koje su zaštitni znak osoba s autizmom. 

“Odlučili smo pomoći osobama s autizmom i svim osobama s posebnim potrebama u senzibiliranju javnosti i prezentiranju njihovih problema. Nadam se da ćemo doprinijeti ostvarivanju svih prava osoba s posebnim potrebama, da ćemo potaknuti javnost da shvatimo kako su to naši prijatelji, sugrađani, ljudi koje trebamo gledati ravnima sebi“, izjavio je predsjednik HMRK Zrinjski Vedran Škobić i uručio prigodan poklon Maji Mustapić, direktorici Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama. 

“Hvala rukometašima Zrinjskog HMRK Zrnjski i rukometašima Bosne koji su prepoznali potrebu da se sportski klubovi uključe u promovisanje svijesti o osobama s autizmom. U posljednje vrijeme je veoma prisutna podrška sportskih klubova i društvene zajednice na prezentaciji problema djece s posebnim potrebnim potrebama i samim time njihovih roditelja“, istakla je Mustapić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi