Zrinjski i Vitez u finalu

Turnir u Vitezu

Zrinjski i Vitez u finalu

Adnan Beganović

Finalisti fudbalskog turnira koji se održava u Vitezu su domaća momčad i aktuelni šampion naše države Zrinjski iz Mostara, a fudbalski praznik u Vitezu danas su pokvarili navijači Zrinjskog i Čelika, koji su se sukobili prije utakmice između ove dvije momčadi.

U prvom polufinalnom susretu Zrinjski je bio bolji od Čelika (1:0), a jedini strijelac na utakmici bio je kapiten aktuelnog šampiona naše države, Mario Ivanković. Treba istaći da je prije ovog susreta došlo do sukoba između navijača ova dva kluba, pa je susret kasnio dok se uzavrele navijačke strasti nisu smirile. Posljednje informacije iz Viteza govore da je bilo i povrijeđenih navijača, a počinjena je i materijalna šteta na automobilima koji su se nalazali u blizini ovih nereda.

U drugom susretu igrali su domaći Vitez i Šibenik, a nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je više sreće imala domaća momčad. U dresu Šibenika igrala su i dvojica naših internacionalaca, Samir Duro i Mehmed Alispahić, dok Ermin Zec nije nastupao u večerašnjem susretu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.