Zrinjski još uvijek bez poraza i primljenog gola

Bez pobjednika u hercegovačkom derbiju

Zrinjski još uvijek bez poraza i primljenog gola

Edmir Škorić

U derbiju petog kola BH Telecom Premijer lige BiH Zrinjski i Široki odigrali su 0:0.

U susretima ovih klubova ili bude golijada ili jako malo golova. Ovaj put, nažalost, nije bilo golijade. 

U jednoj borbenoj i teškoj utakmici nije bilo pobjednika. Zrinjski je i dalje bez primljenog gola i poraza, mada je prekinuta serija Plemića od četiri pobjede. Široki je, pak, upisao drugi remi i probio se na treće mjesto na  tabeli.

Zrinjski je zaprijetio u 11. minuti, a udarac Graovca glavom lako brani Soldo. Široki je imao sjajnu šansu u 21. minuti, no Menalov udarac zaustavlja mladi golman Karačić.

U 23. minuti Todorović je gađao iz slobodnjaka, Soldo je izbacio u korner. Pet minuta kasnije opasno pred golom domaćih, no Wagner je izblokiran na vrijeme. Do kraja prvog dijela Zakarić još jednom prijeti, ostaje 0:0.

U nastavku su se ekipe smjenjivale u napadima, ali mreže Karačića i Solda nisu se tresle. Ovo je nekako najrealniji ishod i vjerovatno će zadovoljiti i jedne i druge. 

Zrinjski - Široki 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Zakarić. 

Široki: Soldo, Barišić, Ćorić, Pehar, Ivanković, Wagner, Menalo, Sesar, Bralić, Crnov, Marković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti