Zrinjski jubilarni 100. put na prvom mjestu

Plemići blizu titule

Zrinjski jubilarni 100. put na prvom mjestu

  Epilogom 9. kola Lige za prvaka Zrinjski je ponovo preuzeo lidersku poziciju u bh. šampionatu. 

Mostarski klub je jučer u Bijeljini savladao Radnik rezultatom 2:1, a pobjeda je za izabranike Blaža Sliškovića slađa još iz razloga što su do nje došli s igračem manje i to u 93. minuti iz jedanaesterca. 

Zrinjski je tako došao na korak od osvajanja pete titule prvaka BiH i samim tim je preuzeo čelo tabele po 100. put u premijerligaškoj historiji koja se piše od sezone 2002./2003. 

U petnaest sezona na prvom mjestu barem jedno kolo bilo je četrnaest različitih klubova, a najbliže Zrinjskom su NK Široki Brijeg (86), FK Sarajevo (69) i FK Željezničar (67). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U aktuelnoj sezoni Zrinjski je prvo mjesto držao 21 kolo, a po pet kola na prvom mjestu su bili Sloboda i Željezničar. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi