Obavljena prozivka

Zrinjski krenuo s pripremama, Marinović vjeruje u titulu

Trener Zrinjskog Vinko Marinović obavio je danas prozivku igrača ovog mostarskog premijerligaša.

Marinović je okupio igrače, a novi-stari članovi Zrinjskog su Matija Katanec i Filip Arežina. Vratio se u ekipu i Mile Pehar koji je zbog povrede propustio prvi dio sezone.

Prvi dio priprema Zrinjski će odraditi u Mostaru, a od 20. januara pripremat će se u Međugorju. Prva provjera Zrinjskom bit će 26. januara protiv Osijeka.

Potom 30. januara Zrinjski putuje u Istru na Istra Winter Cup, gdje brani naslov iz prošle sezone. 

Nakon povratka iz Istre Zrinjski će 13. i 14. februara igrati na turniru u Gabeli, a generalna proba pred početak prvenstva bit će Olimpic i taj meč zakazan je za 20. februar.

"Poslije ovog odmora, izvršili smo prozivku igrača i sutra počinjemo s trenizima. Želimo što prije odraditi ljekarske preglede, da imamo što više dana za pripreme. Prvi dio odradit ćemo ovdje, pa idemo u Međugorje, vraćamo se u Mostar, kratki odmor, pa idemo u Novigrad. Čeka nas potom turnir u Gabeli i onda generalna proba protiv Olimpica", rekao je Marinović, dodavši:

"Otišla su nam dva igrača, došla dva nova, odnosno stara igrača. Radi se o Katanecu i Arežini i to je to što se tiče pojačanja. S nama će biti i mladi igrači Čavar i Radeljić na pripremama. To je otprilike to što se tiče igračkog kadra".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ciljevi se znaju. Nalazimo se na drugom mjestu, želimo da osvojimo titulu. Pred nama je 12 utakmica i svaka na svoj način bit će izuzetno teška, ali mislim da imamo kvalitet da budemo prvi", dodao je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi