Zrinjski majstorijom Šovšića do pobjede protiv Radnika

Plemići slavili sa 1:0

Zrinjski majstorijom Šovšića do pobjede protiv Radnika

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog danas su na svom terenu pobijedili Radnik s minimalnih 1:0 u meču 19. kola Premijer lige BiH.

Plemići su s pobjedom uspjeli da završe prvi dio sezone, a sigurno da će u mostarskom klubu napraviti dobru analizu pred početak zimskih priprema.

Zrinjski je diktirao tempo od prve minute, a domaći su zaprijetili već u sedmoj minuti. S vrha kaznenog prostora šutirao je Kunić, a lopta pogađa jednog od igrača Radnika. Domaći su tražili penal i igranje rukom, no sudija se nije oglasio.

Domaći prijete ponovo već u narednom napadu. Šovšić je odlično uposlio Gojkovića koji je promašio veliku priliku. U 13. minuti zaprijetio je i Radnik preko Đurića, ali je Soldo bio siguran.

Potom je Zrinjski izvršio veliki pritisak. Domaći su imali prilike preko Rustemovića i Tičinovića, no promjene rezultata nije bilo. Zrinjski je uspio u 34. minuti zabiti gol preko Tičinovića, ali je isti poništen zbog ofsajda.

I u drugom dijelu Zrinjski je bio dosta ofanzivniji. Domaći su krenuli po vodstvo i to im se isplatilo u 61. minuti kada je Damir Šovšić postigao fantastičan pogodak za 1:0.

U 70. minuti mrežu Radnika zatresao je i Ibanez, ali je i on bio u ofsajdu pa je gol poništen. Pet minuta kasnije nevjerovatan promašaj Mandića. Ibanez ga je sjajno uposlio, ali Mandić je promašio prazan gol.

Do kraja meča Zrinjski je čuvao stečenu prednost, a loš teren nije omogućavao ekipama da igraju onako kako žele. Na kraju Plemići su slavili sa 1:0.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Zrinjski - Radnik 1:0 (Šovšić 61')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Soldo, Gojković, Zlomislić, Kunić, Šovšić, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Mandić, Tičinović, Kadušić.

Radnik: Bilobrk, Bečelić, Simonović, Mekić, Bradonjić, Peco, Karić, Đurić, Šubert, Merajić, Hasanović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ludilo_brale
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi